Interessante bijeenkomst

’t Heft neemt ongeveer vier keer per jaar deel aan een landelijk overleg van provinciale organisaties die dorps- en buurthuizen ondersteunen.
 

Begin juni was het de beurt aan Drenthe om alle collega-organisaties te ontvangen. Niet naast de deur, maar Uffelte, net verrijkt met de titel Kern met Pit  was een goede gastvrouw.

Inhoudelijk was het ook voor ons als Brabanders een waardevolle bespreking. Kort de belangrijkste punten:

  • Er is landelijk veel belangstelling voor De Vraagbaak. Daarom is daar afgelopen jaren ook fors in geïnvesteerd en dat willen we ook blijven doen. Daarom is er een aanvraag in voorbereiding om in 2017 extra middelen beschikbaar te krijgen hiervoor. 
  • In Friesland is er een goed project geweest over Dorpshuizen en Duurzaamheid. Als Heft gaan we daar alle informatie over ophalen zodat we hier het wiel niet zelf hoeven uitvinden.
  • De toekomstige huisvesting van statushouders in wijken en dorpen krijgt steeds meer aandacht.  Als bestuurders van dorps- en buurthuizen weet u dat het niet alleen om huisvesting zou moeten gaan, maar ook om voorzieningen, integratie, ontmoeting. Ook daarvan zijn er blijkbaar al hele mooie voorbeelden. We halen ze op en nemen ze mee in onze informatie aan jou.
  • Elke provinciale organisatie heeft zijn eigen cursusaanbod. En natuurlijk is dat overal verschillend, passend  bij de behoefte van het gebied. Toch kan het zijn dat een overzicht van alle cursussen in het land jou op een idee brengt. Daarom zal in het landelijke tijdschrift een opsomming worden gegeven van alle cursussen. Staat er iets bij in bijvoorbeeld Noord-Holland, waarvan je denkt ‘dat zou iets voor ons zijn’, dan neem je contact met ons op. Bij voldoende draagvlak kunnen wij dan ook een vergelijkbare cursus organiseren.