Mantelovereenkomsten met Heineken en Vrumona  afgesloten

Begin januari 2016 zijn mantelovereenkomsten met Heineken en met Vrumona, de frisdrankentak van Heineken, afgesloten. Daar is een lang proces van vergelijking van aanbiedingen van diverse brouwers aan vooraf gegaan.

Heineken is zoals bekend de grootste brouwer van ons land en na Inbev en SABMiller de nummer drie in de wereld. En als de fusie tussen de andere twee brouwers definitief is de nummer twee. Wij zijn ervan overtuigd met Heineken en Vrumona goede partners gevonden te hebben, mede vanwege hun positieve opstelling in de gevoerde gesprekken.

De bezoekers van de conferentie op 28 januari 2016 hebben al kennis kunnen maken met Heineken en Vrumona en ook met het wijnhuis dat weer via de Heineken groothandel levert. Het wijnhuis zal speciaal voor onze leden zorgen voor een paar aantrekkelijk geprijsde wijnpakketten.

De mantelovereenkomst met Heineken leidt tot een behoorlijke directe korting op de fustprijs van tapbier. Deze korting wordt dus niet als bonus op het eind van het jaar uitbetaald, maar direct op de factuur verrekend. Daarnaast wordt op het eind van het jaar nog een extra bonus per hectoliter tapbier gegeven. Natuurlijk zijn er ook kortingen op de rest van het assortiment van Heineken en Vrumona overeen gekomen.

Verder is bij de 20 liter fusten van Heineken sprake van een All-in-one systeem waardoor de tapinstallatie niet meer gereinigd hoeft te worden. Dat bespaart dus extra kosten. Heineken zal vanaf 10 hl per jaar de tapinstallatie in bruikleen geven. Vrumona geeft vanaf 30 hl fris per jaar de koelingen in bruikleen. En beneden die 30 hl is er vanuit Vrumona de keuze uit een bijdrageregeling in de aanschaf of overname van koelingen, dan wel een fikse korting bij de aanschaf van nieuwe koelingen. Dat is bij Vrumona dan wel gekoppeld aan een contractsduur.
En Heineken maakt een per huis gepersonaliseerde bierkaart.

Maar misschien net zo belangrijk is de mogelijkheid om een door Heineken gegeven intensieve training te volgen in tappen, serietappen, verkopen, gastgericht communiceren, terrasmogelijkheden benutten en kennis van speciaal bieren.       

De huizen die nu al afspraken hebben met Heineken en Vrumona kunnen, als ze dat willen, overstappen naar dit contract.

Voor meer informatie en de contracten klik hier