Repair café Waalre groot succes

Het idee is enkele jaren geleden ontstaan als reactie op de algemene roep om meer recycling en minder verspilling van waardevolle grondstoffen en producten. Aanvankelijk was er weinig enthousiasme bij vrijwilligers en geen kennis over het opzetten van een repaircafé. Na enig speurwerk kwamen we uit bij de website www.repaircafe.nl en daar vonden we veel praktische tips om te starten.

Begin 2014 zijn we met veel succes gestart. De sfeer binnen het nieuwe vrijwilligersteam was top, de voorbereidingen met het nieuwe team en de organisatie binnen De Pracht verliep soepel, de bezoekers van het repair café Waalre werden goed ontvangen en deskundig vooruit geholpen, er meldden zich spontaan nieuwe reparateurs aan, bezoekers genoten van de samenwerking en de koffie en komen graag terug. Na afloop zet het team alles weer netjes op zijn plaats en de techniekzaal wordt achtergelaten zoals bij de start aangetroffen. Hierdoor hebben de bestaande techniekgroepen ook vertrouwen in het gezamenlijke gebruik van de ruimtes en de gereedschappen.

Iedere derde zaterdag van de maand tussen negen en twaalf uur kunnen jong en oud met kapotte (draagbare) spullen terecht bij het repair café Waalre in De Pracht. Vrijwilligers met kennis van elektronica, hout en naaiwerk staan klaar om te helpen en de spullen zo mogelijk te repareren. Ook voor adviezen over zelf kleren maken of veranderen kunnen bezoekers er terecht. Zo helpen we niet alleen elkaar, maar ook het milieu. Wie vroeg komt, heeft de meeste kans snel geholpen te worden. Na 11.30 uur worden geen reparaties meer aangenomen. Kosten: vrijwillige bijdrage.

Reacties van de bezoekers; heel leuk, goed initiatief, fijn in de wijk, aanwinst voor het dorp.